Cerdanya Logotip  
  Inici | Contacta | Favorits | Agenda | Telèfons d'interès | Temps Google Cerdanya RSS Cerdanya Facebook Cerdanya Twiter Cerdanya  
 
Transparencia
 
Cerdanya Eslogan
 
 
Transparencia
 
Cerdanya Eslogan
 
Transparencia
Cerdanya Fletxa   Hotels Cerdanya Fletxa   Restaurants Cerdanya Fletxa   Immobiliàries Cerdanya Fletxa   Serveis Cerdanya Fletxa   Excursions
Transparencia Transparencia Transparencia Transparencia Transparencia
Cerdanya Cerdanya Restaurants Cerdanya Cerdanya Cerdanya
Transparencia
   
Transparencia
Transparencia
  La millor selecció de
restaurants, pels amants de
la cuina de muntanya
 
Transparencia
Transparencia
   
Transparencia
Transparencia
   
Transparencia
Transparencia
  Rutes en BTT i a peu,
excursions i esports de
muntanya, aventura't!!
 
Transparencia
Cerdanya Fletxa   Guia d'hoteleria i oci
Transparencia
  Hotels  
  Apartaments  
  Aparthotels  
  Càmpings  
  Turisme rural  
  Restaurants  
  Bars musicals  
  Cafeteries  
  Hípiques  
  Activitats de muntanya  
  Lloguer de quads  
Transparencia
Cerdanya Fletxa   Guia immobiliària
Transparencia
  Immobiliàries  
Transparencia
Cerdanya Fletxa   Guia de serveis
Transparencia
  Comerços  
  Serveis  
  Motor  
  Salut i bellesa  
Transparencia
Cerdanya Fletxa   Et recomanem
Transparencia
Transparencia
Transparencia
Transparencia
Cerdanya Fletxa   Transport públic
Transparencia
  Horaris tren  
  Horaris autobusos  
Transparencia
Cerdanya Fletxa   Informació
Transparencia
  Ajuntaments  
  Agenda  
  Telèfons d'interès  
  Farmàcies de guàrdia  
Transparencia

 

Cerdanya Fletxa
  Benvinguts a PortalCerdanya
Transparencia
         
 
Inici >Turisme rural
Transparencia
Transparencia
Excursions i senderisme
Via romànica ruta transfronterera del romànic Pirinenc
Transparencia
Transparencia
 

La Via Romànica, ruta transfronterera del romànic pirinenc, transcorre transversalment des de Perpinyà, a la comarca del Rosselló, a la Catalunya Nord, fins a Bassella, al límit meridional de l'Alt Urgell; és a dir, des de la Mediterrània fins al començament de les terres planes de ponent.El recorregut segueix primer la vall del riu Tet per enllaçar després amb la del Segre i forma un corredor natural amb un únic obstacle orogràfic, el coll de la Perxa, si fa no fa a meitat de camí. La ruta travessa les comarques del Rosselló, el Conflent, la Cerdanya i l'Alt Urgell. La zona pirinenca que comprèn la Via Romànica constitueix un territori amb característiques físiques molt semblants i posseeix unes arrels culturals comunes que es remunten al començament de l'edat mitjana.

L'actual línia fronterera que s'estén al llarg dels Pirineus poca cosa té a veure amb les divisions polítiques d'aquella época. Les comunitats d'ambdues vessants de la serralada mantenien uns nexes sòlids, tant de llinatges feudals i d'administració religiosa com de relacions humanes i comercials. Parlem, per tant, d'una mateixa cultura, els vestigis de la qual han arribat fins als nostres dies expressats en centenars de monuments romànics. Es tracta, per tant, d'un conjunt monumental forca homogeni i alhora ric en matisos, singulars i atractius, que abasta una zona pirinenca perfectament definida.

     
Sant Andreu
de Baltarga
Santa Maria
de Talló
Sant Esteve
de Prullans
Sant Miquel
d'Eina

L'arquitectura religiosa de l'alta edat mitjana de la Cerdanya presenta un conjunt unitari d'edificis de dimensions reduïdes on sobresurten l'antiga canònica de Santa Maria de Talló o l'església parroquial de Sant Pere d'Alp. La renovació arquitectònica del segle XI implantà les formes llombardes molt simples i provocà nombroses construccions mancades de decoració. No obstant això, elements llombards com les arquacions cegues són corrents a la comarca.

Aquesta tendència perdurarà fins a la fi del segle XII, caracteritzat per la reforma d'alguns edificis i pel perfeccionament en el treball de la pedra, així com per un canvi dels motius ornamentals amb presència d'escultura a les portalades i les finestres. Les representacions religioses, en talla de fusta, se centren en el Crist en Majestat i la Verge Maria, la devoció a la qual ha estat estesa en totes les esglésies de la comarca fins als nostres dies.

Es conserven pocs vestigis de pintura mural, els quals, excepte alguna mostra a la Cerdanya d'administració francesa, han passat a formar part de les col·leccions de diferents museus catalans i forans.

 

 
Cerdanya Fletxa   Publicitat
Transparencia
 
Cerdanya Vedrignans
 
     
   
     
 
 
     
 
Cerdanya Publicitat
 
     
 
Cerdanya ADIS
 
     
 
Cerdanya Telefons
 
     
 
 
INFORMACIÓ D'INTERÈS
 

 

 

 

Cerdanya Logo
 
 
 
  Cerdanya Barra  
TAGS
 
Cerdanya - Puigcerda, hotels Cerdanya, restaurants Cerdanya, immobiliaries Cerdanya, immobiliaria Cerdanya, lloguer, pistes esqui Cerdanya, campings, aventura, La Molina, neu, Llivia, Alp, Bellver, Meranges, Urus, Prats, Bolvir, Das, Fontanals, Ger, Guils, Isovol, turisme Cerdanya, rural, pobles Cerdanya, muntanya, natura, agenda Cerdanya, informacio Cerdanya, jardineria, fusteria, serralleria, borsa treball, motor, pisos, cases Cerdanya, apartaments, hipica, golf, trinxat, bolets, www.portalcerdanya.com
  Cerdanya Barra  
POBLES DE CERDANYA
     
PUIGCERDÀ LLES
ALP LLÍVIA
BELLVER MERANGES
BOLVIR MONTELLÀ
DAS PRATS I SANSOR
FONTANALS PRULLANS
GER RIU
GUILS URÚS
ISÒVOL